RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Найбільша підтримка - в Харківській області при Світличній: з'явилися дані опитування про підтримку влади, інфографіка

Стали відомі результати дослідження, наскільки різною була електоральна підтримка органів державної влади на місцях.

Всеукраїнське дослідження було проведено групою "Рейтинг".

Так, найбільшою вона була на сході країни - роботу голови Харківської області Юлії Світличної підтримували 60% жителів. Найнижчою була підтримка роботи місцевої адміністрації в сусідній Полтавській області - всього 14%. Недалеко від аутсайдера пішла і столиця - в Києві дії державної влади підтримували лише 17% киян. Столиця виявилася і самої нерішучою - понад 60% респондентів не змогли визначитися зі своїм ставленням до місцевої адміністрації.

Колишня глава Харківської області Юлія Світлична прокоментувала опубліковані результати в Facebook, і окремо подякувала харків'ян за підтримку.

"Рівень довіри в три рази більше, ніж кількість тих людей, які не підтримували наші дії. 60% проти 21%. Вдячна харків'янам за довіру і взаємну повагу!", - написала вона.

Дане поглиблене дослідження в сфері місцевого самоврядування в Україні є щорічним і проводиться в п'ятий раз соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, за підтримки USAID. Воно проводиться в 24 обласних центрах країни і дає всебічний аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Опитування складене на підставі вибірки, що включала в себе 19200 респондентів.