RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Губернатор Полтавської області оголосив про рішення проблеми зі скандальною Коломацькою ОТГ

Конфлікт навколо створення скандальної Коломацької ОТГ, який спричинив перекриття трас державного значення, блокування адмінбудівель і шантаж, нарешті вирішено.

Про це заявив голова Полтавської ОДА Олег Синегубов, передає УНІАН.

Як зазначено в повідомленні ОДА, керівництво Коломацької ОТГ домовилося про об'єднання з сусідніми ОТГ, і це дозволить вирішити проблему з невідповідністю громади формальним критеріям здатності.

Так, жителі Коломацької ОТГ вимагали утвердження власної громади в межах Перспективного плану формування територій громад, але за показниками площі ОТГ, чисельності населення, розвитку інфраструктури, кількості дітей шкільного та дошкільного віку, фінансово-економічної стійкості ця громада не була спроможна.

Полтавська ОДА виступала проти її існування і намагалася приєднати до великих сусідніх ОТГ, але жителі були не згодні, що вилилося в протести.

З ініціативи голови Полтавської ОДА Сінегубова була створена спеціальна консультативна комісія з проблемних ОТГ, яка розглянула проблемні питання щодо створення Коломацької ОТГ. За підсумками засідання узгоджена домовленість, що керівництво Коломацької ОТГ має або усунути фактори неспроможності власної ОТГ шляхом об'єднання з сусідніми громадами (не претендуватимуть на роль центру ОТГ), або змушене буде погодитися з адміністративним варіантом вирішення власної перспективи по баченню ОДА. Відбулися збори громади, де було прийнято консенсусне рішення про формування Коломацької ОТГ в складі Коломацького, Василівки, Степового, Старицьківці. Адмінцентр ОТГ буде розташовуватися в селі Коломацькому, ЦНАП і опорна школа громади - в селі Степове. Таким чином, всі проблемні питання, які існували, були зняті.