RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Миколаєві депутати звернулися до Зеленського з проханням підтримати інвестора заводу "Океан"

Депутати Миколаївської міської ради звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням взяти на особистий контроль питання з арештом заводу "Океан".

Про це стало відомо 6 лютого під час засідання сесії Миколаївської міської ради, передає РБК-Україна.

В ході сесії власник заводу "Океан" Василь Капацина розповів про проблеми, яка склалася на підприємстві в зв'язку з накладенням арешту.

"У грудні 2018 року біля Миколаєва виникла можливість відродити кораблебудування. На заводі працює 700 чоловік, а фонд зарплати становить 12 млн гривень. Я придбав цей завод законно. Я і моя команда взяли на себе важкий хрест - відновити завод. Ми його змогли відродити, залучили 6 іноземних контрактів. Ми вийшли на співпрацю з держконцерном в Італії. Є, про що говорити, ми заклали хороший фундамент. Але завод заарештували", - сказав Капацина.

Він зазначив, що через арешт майна, було завдано важкого удару по репутації заводу, що може призвести до чергової зупинки його роботи і перетворення його в "кустарну майстерню".

"Це лопне як мильна бульбашка. Я не встану на коліна перед прокурорами. Хочу, щоб мене почули, що удар, який нанесли, поставив під сумнів можливість цей завод зберегти як суднобудівний. Не знаю, що робити далі", - додав він.

Глава фракції "Європейська солідарність" в Миколаївській міській раді Олена Кисельова закликала депутатів підтримати завод "Океан" і не дозволити державі його "знищити".

"Нікому не дозволено красти у миколаївців надію! "Океан" стояв, Миколаїв мав надію відновити кораблебудування і, якщо потрібно, будемо битися, всіма законними способами. Нас не потрібно няньчити, не потрібно до нас лізти. Закон єдиний для всіх", - заявила Кисельова.

Депутат міськради Наталія Горбенко зазначила, що рада зобов'язана підтримати "внутрішнього інвестора".

"Все, що відбувається всередині заводу "Океан" - відбувається під гаслом: "Патріотизм. Професіоналізм. Порядність". Ми по відношенню до цього підприємства повинні повести себе так само", - додала Горбенко.

13 січня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури наклав арешт на майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу "Океан". Єдиною підставою для арешту послужив допит Ігоря Ігнатова, який в 2013 році був засуджений до 7,5 років в'язниці за участь в ОПГ "Капітошки" (угрупування захоплювала МТП "Південний" і торгово-офісний центр в Києві).