RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Харкові раптово передумали відкривати метро: спливли скандальні подробиці

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що дозволить роботу метрополітену лише після того, як це дозволить Кабінет міністрів. У той же час трохи раніше він же заявляв, що запустить метро 12 травня.

Про це харківський мер заявив в ефірі українського телеканалу.

Він уточнив, що попередній його коментар нібито невірно витлумачили - насправді він мав на увазі, що йому хотілося б запустити метро 12 травня.

Також він підкреслив, що в уряді повинні вирішити питання з відшкодуванням витрат для місцевої влади від простою громадського транспорту.

"Хочу відразу розставити крапки над "і". Коли у мене брали коментар, я сказав: "Я хотів би, щоб з 12 числа, при ослабленні карантину, було відкрито метро". Метро ми будемо відкривати згідно з тими карантинним заходами, які затвердив Кабмін. Ті витрати, які ми несемо ... нехай Кабмін думає, як нам виходити з цього", - сказав міський голова Харкова.

Також Кернес висловив думку, що вирішувати роботи бізнесу і пом'якшувати карантинні заходи уряду потрібно якнайшвидше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер міста Харкова Геннадій Кернес заявив, що дзвонив прем'єр-міністру Денису Шмигаль безпосередньо, щоб той дозволив роботу метро в Харкові, оскільки "в жодній європейській країні цей вид транспорту не зупиняли". За його словами, глава уряду просто не відповів на його дзвінок.