RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Депутатів Запорізької міської та облрад можуть притягнути до кримінальної відповідальності - ЗМІ

Депутати Запорізької міської та обласної рад будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили активісти ГО "Рух справедлива Україна", додавши на підтвердження виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це пише "Обозреватель" з посиланням на УНН.

Згідно з витягом, за заявою ГО "Рух справедлива Україна", 02.10.2020 Нацполіцією були внесені в ЄРДР про вчинення депутатами Запорізької міської та обласної рад кримінального правопорушення, відповідальність за яке встановлена ч.4 ст.190 КК України, яке полягає в систематичному заволодінні шляхом обману бюджетними коштами, виділеними з місцевих бюджетів в 2016-2018 роках.

Активісти висловили подяку журналістам 5 каналу передачі "Особливий погляд", які провели розслідування і висвітлили факти розкрадання коштів з депутатських фондів Гришина і Прасолова. Крім того, активісти висловили подяку ГО "Народний захист", якими було проведено дослідження і зіставлення фактів виділення матеріальної допомоги депутатами Запорізької міської та обласної рад. Було встановлено, що одна людина могла отримувати виплати до 44 разів.

"Ось тільки "одержувачі допомоги" про неї дізналися тільки від журналістів ... Не дивно, що такі махінації вони назвали наживою на крові", - зазначають активісти.

За словами журналістів-розслідувачів та активістів, сума потенційно вкрадених коштів становить понад 181 млн грн. Активісти зазначили, що серед депутатів-махінаторів "особливо виділяються депутат Запорізької обласної ради Ярослав Гришин, якому закидається організація злочину" і Михайло Прасол, депутат Запорізької міської ради. Оскільки ТОВ "Міжнародна юридична фірма "Ярослав Гришин і партнери", власником якої є Ярослав Гришин здійснювала підготовку документації, що підтверджується оприлюднених журналістами матеріалами електронного листування.