RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Чернівцях озброєні "тітушки" атакували виборчу комісію: скандальні деталі і відео

У Чернівцях минулої неділі, 29 листопада, відбувся другий тур виборів міського голови. За посаду очільника міста змагалися представник партії "Єдина альтернатива" Роман Клічук і Віталій Михайлішин від партії "Команда Михайлішина". Підведення підсумків голосування територіальною виборчою комісією в місті відбувалося під значним тиском з боку команди Клічука і атакою озброєних "тітішок".

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Чернівецький промінь".

У четвер, 3 грудня, під час прес-конференції політичної сили "Єдина альтернатива" члени команди кандидата в міські голови Романа Клічука закликали до тиску на членів ТВК з вимогою якнайшвидше оголосити остаточні результати виборів міського голови, а вже через декілька годин приміщення, де проходило засідання ТВК, заблокували більше 50 молодиків спортивної зовнішності. Серед них, зокрема, були співробітники приватної охоронної структури "Тигр", яка працює на лідера партії "Єдина альтернатива" Романа Клічука. В той же час представники політсили чинили тиск на членів комісії.

Коли голова ТВК Анастасія Сімак закликала представників Клічука не втручатися в роботу комії, до "роботи" взялися озброєні травматичною зброєю "тітушки", які зірвали засідання, а невідомі в чорних масках побили ветерана АТО Євгена Марусика. В ситуацію втрутилися поліція і спецпризначенці "КОРД".

Чернівецький журналіст Василь Забродський розповів, що ж саме відбувалося під стінами ТВК і хто стоїть за "тітушками" з кастетами, ножами і травматами.

За його словами, партія "Єдина альтернатива" в другому турі повністю контролювала ТВК, оскільки мала найбільше представників, однак після голосування у другому турі засипала ТВК судовими позовами, вимагаючи перерахунку голосів.

"Але вони не готувалися до перерахунку голосів, вони планували щось інше. На засідання прийшли озброєні працівники охоронної фірми "Тигр", якими керував новообраний депутат обласної ради під партії "Єдина альтернатива" Андрій Пуздряк. Він разом з іншими не дуже чесними і порядними АТОвцями в партії Клічука відповідає за силовий блок і прикриття масових заходів. Саме ці хлопці, ця банда опинилися на засіданні ТВК. ...Така "нова" політика в Чернівцях буде і надалі. Цих "тітушок" тепер можна чекати в залі засідань міської ради - і їм ніхто не завадить погрожувати зброєю і тиснути на депутатів міськради. Але до чого ми дійдемо у такий спосіб?", - обурився Забродський.

За словами журналіста, всі приватні охоронні фірми - вихідці з кримінального світу, які підконтрольні чиновникам з поліції і СБУ. Однак наближеність їх до лідера партії "Єдина альтернатива" Романа Клічука не робить йому честі і не є тією політикою, яка потрібна Чернівцям.

"Так може дійти до того, що вони між собою перестріляються? Хіба це треба в місті, хіба це треба новому меру? Роман Васильович, поясніть чернівчанам, навіщо ви привели на засідання ТВК озброєну "тітушню"? Це так будуть на сесіях тиснути на депутатів?", - поставив питання новообраному меру Роману Клічуку журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", 29 листопада в Чернівцях відбувся другий тур виборів мера міста. Новим главою міста став підприємець Роман Клічук, якого висунула партія "Єдина Альтернатива".