RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

4 липня

Всі новини

У Кропивницькому за завданням Зеленського вперше за пів століття капітально оновили приймальне відділення лікарні

У Кіровоградській області за програмою Президента "Велике будівництво" завершена реконструкція приймального відділення в Кропивницькій лікарні швидкої медичної допомоги. Про це повідомляється на офіційній сторінці Кіровоградської ОДА у Facebook.

"За програмою "Велике будівництво" ми маємо можливість перетворити застарілу медичну інфраструктуру на європейську. Це сучасні відділення з такими ж сучасними підходами до надання невідкладної допомоги. І перш за все - це функціональність, обстеження і діагностика пацієнта", - сказав з приводу відкриття приймального відділення голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.

Реконструкцію приймального відділення у Кропивницькому провели менш ніж за півроку. В ході робіт було зроблено повне оновлення старого приміщення площею 563 кв. м і добудовано нове ще на 100 кв.м. Вартість робіт склала 10 млн гривень.

"Вперше за 50 років у лікарні були проведені будівельні роботи такого масштабу. З'явилося нове, європейського зразка, відділення екстреної медичної допомоги. Але найголовніша особливість - тепер ми можемо одночасно приймати дві карети "швидкої". Для надання ургентної допомоги - це важливо", - зауважив головний лікар лікарні Руслан Іванов.

Як відзначають в ОДА, відділення у Кропивницькій лікарні швидкої медичної допомоги стало вже другим у цьому році після Добровеличківської районної лікарні, в яких під час "Великого будівництва" створені сучасні умови для порятунку життів пацієнтів. Найближчим часом очікується відкриття оновлених приймальних відділень у Гайвороні, Олександрії, Світловодську та в обласній лікарні Кропивницького.

Раніше повідомлялося, що в 2021 в усіх регіонах України в рамках "Великого будівництва" буде реконструйовано 177 приймальних лікарняних відділень. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.