RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

"Велике будівництво": на трасі Р-67 Ніжин-Прилуки-Пирятин вийшло на завершальний етап – Чернігівська ОДА

Ремонт ділянки автошляху Р-67 Ніжин-Прилуки-Пирятин, який розпочали минулого року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", наближається до завершення.

В ході робіт планується оновити не лише дорожнє полотно, а і мостові переходи на дорозі, повідомила Чернігівська ОДА.

За словами голови ОДА Анни Коваленко, невдовзі сполучення між Ніжином та Прилуками буде комфортним: поточний середній ремонт на цьому відрізку виконується вперше за 50 років. Загальна протяжність ділянки, яку ремонтують, — майже 75 кілометрів.

"Цей об’єкт "Великого будівництва" надзвичайно важливий для області, адже дорога не тільки з’єднує північний, центральний та південно-східний регіони України, а й є найкоротшим виходом з центральної України до країн Балтії. Ми бачимо, що ремонт проводиться з підсиленим вирівнюванням, а товщина нового покриття проїзної частини становить близько 40 см, що дозволить витримувати великовагове транспортне навантаження", - зазначила Коваленко.

Роботи розпочалися у 2020 році. Тоді дорожникам вдалося провести основні роботи з покриттям на ділянці протяжністю близько 50 км.

Цього року планується оновлення об’їзної Ніжина. Проєкт також передбачає встановлення енергозберігаючого освітлення та відеокамер у населених пунктах. Крім цього, будуть оновлені сім мостових переходів на дорозі.

Як пояснила очільниця області, підрядник встановленням гарантійних термінів від 5 до 10 років (в залежності від виду ремонту) гарантує якість робіт - у випадку пошкодження дорожнього покриття компанія проведе роботи з відновлення за власний кошт.

Крім цього, за кілька місяців на оновленій дорозі (а саме у Талалаївці Ніжинського району) має запрацювати WIM-майданчик для зважування вантажівок у русі. Вартість встановлення комплексу — близько 17 мільйонів гривень. Аналогічний комплекс з березня вже функціонує на трасі М-01 біля Кіптів.

У 2021 році заплановано оновлення й інших ділянок траси Р-67. Наразі оголошені тендери на ремонт ділянок Чернігів-Ніжин та від Прилук до межі з Полтавською областю, розповіли в ОДА.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко оголосив про амбітні плани щодо оновлення дорожньої мережі України. За його словами, до кінця 2023 року Укравтодор зможе відремонтувати 20 тисяч км загальнодержавних трас між містами.