RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Депутати Полтавської облради закликали президента та Кабміну зупинити свавілля прокурора області Столітнього

Депутати Полтавської облради звернулися до президента Володимира Зеленського та до Кабінету міністрів з проханням зупинити свавілля очолюваної Антоном Столітнім Полтавської обласної прокуратури, чиї дії можуть зупинити роботу Гадяцької міської центральної лікарні.

Про це депутат Полтавської облради Олексій Матюшенко заявив в інтерв'ю виданню "Нова Влада".

"Ми написали звернення і до Президента України Володимира Зеленського, і до Кабінету міністрів щодо питання свавілля обласної прокуратури на території Полтавської області", - сказав депутат.

Він нагадав, що обласна прокуратура подала позов до суду проти Гадяцької центральної міської лікарні з вимогою визнати незаконними тендер на ремонт лікарні і договір з підрядником - ТОВ "КВА". Прокуратура нібито знайшла порушення в процедурі закупівлі, проведеної на майданчику "ProZorro".

За словами Матюшенка, якщо прокуратура виграє суд, то тендер на реконструкцію медустанови буде визнано недійсним. "Повертаються гроші за виконані роботи, і підрядник, який ці роботи виконував, приходить і демонтує все зроблене. І тоді відділення приймальні лікарні переноситься в обласну прокуратуру", - заявив Матюшенко.

Депутат вважає, що судовий спір може тривати довго. "Але якщо договір визнають недійсним і буде факт повернення грошей, то доведеться демонтувати. І тоді інсультних хворих возитимуть з Гадяча в Полтаву або Миргород, кімнату з комп'ютерним томографом розберуть, апарат КТ, закуплений за програмою президента України, повернуть державі, тому що приміщення під нього не буде", - підкреслив Матюшенко.

Відповідаючи на питання журналіста: "Кому це потрібно?", Депутат зазначив, що ситуація розвивається не в інтересах жителів Гадяча. "Я знаю, кому це точно не потрібно. Не потрібен цей позов людям і тим, хто їх лікує. Чому вертикаль прокуратури цим займається, я не розумію. Але ми будемо максимально задіювати наших адвокатів і будемо судитися до останнього. Зрозумійте, для нас головне - це люди, які отримають якісні медичні послуги", - заявив депутат.

Говорячи про Антона Столітнього, Матюшенко зазначив: "На моїй пам'яті, це вже шостий прокурор області, там більше року не затримуються... Як би там не було, ми з іншими депутатами облради будемо боротися за лікарню".

Раніше видання "Delo.ua" опублікувало матеріал "Люстрований "друг" Поклонської: хто такий прокурор Полтавщини Антон Столітній", в якому зазначило, що Столітній до 2014 працював в команді генпрокурора Віктора Пшонки і був люстрований. Однак він "влаштувався в Академію прокуратури доцентом кафедри, однак і звідти його попросили у зв'язку з люстраційним шлейфом. Далі - роки судових тяжб, і Столітній примудрився не тільки відновитися в академії, а й відсудити 1,2 млн грн". Журналісти нагадали, що Столітній удостоївся схвальної оцінки від кримської "прокурорки" Наталії Поклонської, а його спосіб життя не відповідає офіційно задекларованим доходам.

На думку журналістів, "в історії з Гадяцьким медцентром Столітній непрозоро натякає бізнесу і місцевій владі, що для "вирішення питання" потрібно звернутися до нього, тому що в діях прокуратури немає іншої логіки, крім як дати сигнал бізнесу".