RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На "Велике будівництво" Кременчуцького мосту прибуває нова техніка з Туреччини

В ході підготовчих робіт перед початком будівництва нового мосту через Дніпро у Кременчуці Полтавської області безпосередньо на об'єкті вже задіяно 70 людей і понад 20 одиниць техніки.

Крім того, до міста продовжує прибувати будівельна техніка, яку місяць тому відправили зі Стамбула:баржі, буксири, різні крани, бульдозер, бетонозмішувачі та бурильна установка, повідомляється на сайті Полтавської ОДА.

"Зараз завершують монтувати містечко, де будуть жити робітники, встановлюють майданчик для цементного заводу і для обладнання, яке раніше прибуло з Туреччини", - розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Минулої суботи на правому березі Дніпра вже завершилися випробування експериментальних буронабивних паль. В ході випробувань перевірялася їх несуча здатність і готовність майбутніх опор мосту витримувати навантаження.

За даними голови ОДА, випробування пройшли успішно. Наразі тривають геологорозвідувальні роботи на воді, де працює баржа з буровою установкою.

До кінця тижня спеціалісти мають завершити проєктування, після чого упродовж двох місяців буде проводитися експертиза. "Далі переходимо до безпосереднього будівництва мосту", - додав Синєгубов.

Новий міст у Кременчуці буде збудовано у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Зведення цієї інженерної споруди має стратегічне значення для всієї центральної частини України, оскільки існуючий Крюківський міст вже технічно і морально застарів. Його було побудовано ще в другій половині XIX століття та відновлено після Другої світової війни, але його капітальний ремонт не проводився вже понад 30 років. Зупинити міст для ремонту сьогодні неможливо, оскільки це призведе до транспортного колапсу.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що наразі в роботі перебувають 959 об'єктів "Великого будівництва", без урахування будівництва та ремонту доріг.