RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

"Різниця разюча": Олексій Мочанов порівняв дороги до і після "Великого будівництва"

Автогонщик і блогер Олексій Мочанов проїхав на мотоциклі кілька сотень кілометрів маршрутом Київ - Хорол - Решетилівка - Дніпро - Запоріжжя-Дніпро - Кривий Ріг - П'ятихатки - Кропивницький - Олександрія - Сміла - Кагарлик - Узин - Біла Церква - Сквира - Житомир - Київ.

Своєю думкою про подорож, яка пройшла в тому числі й трасами програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", Мочанов поділився в Facebook.

"Почалося все на швидкісній магістралі Київ - Бориспіль (аеропорт). Її зовсім недавно перекрили і почали роботи. Я, чесно кажучи, був упевнений, що в обіцяні терміни не вкладуться і трапиться черговий довгобуд. Але зараз вже не сумніваюся, що "до дати", до ювілейного 24 серпня - дорогу здадуть не тільки по полотну, а й за всіма іншими параметрами (розмітка, навігація, освітлення)", - написав він.

Мочанов також відзначив якість траси від Борисполя до Решетилівки, проте він також звернув увагу на наявність там розворотніх розв'язок в одному рівні з основною дорогою, що може підвищувати аварійність на ділянці.

"Від Решетилівки до каналу Дніпро-Донбас - ремонти. Суцільні. Будується реально якісний і швидкий шлях з траси Київ-Полтава на Дніпро. Поки пильно, брудно, шумно і нешвидко. Але темпи - передові, занедбаних ділянок немає, всюди техніка і люди в касках і жилетах, будівництво реально кипить", - розповів блогер.

Далі він виїхав на нову дорогу, яка в Полтавській області вкрита бетоном, а в Дніпропетровській - асфальтом.

"Дорога від каналу до Дніпра дуже порадувала. Рівно. Чисто. Швидко. Пусто", - йдеться в пості.

Проте, Мочанов зауважив, що дорога на в'їзді в Дніпро поки що знаходиться в незадовільному стані через колійність, викликану вантажним транспортом.

"З Дніпра мотнув в Запоріжжя, туди і назад, повернувся, пішов перед Дніпром на Кривий Ріг, звідти на П'ятихатки, з П'ятихаток Кропивницький, Олександрія і далі на Смілу, Кагарлик, Узин і БЦ. Помотало вуйка по городу, була справа. Різниця між дорогами "Великого будівництва2 та тими, куди воно ще не добралося - разюча", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках "Великого будівництва" будуть відновлені 35 км траси міжнародного значення М-25, яка веде до кордону з ЄС.