RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

За програмою Зеленського на Буковині добудували садочок, який не могли здати 10 років

У Чернівецькій області в с. Опришени урочисто відкрили дитячий садочок, розрахований на 180 вихованців. Його особливістю є те, що фундамент для садочка заклали ще у 2011 році і довгий час він мав статус довгобуду. Завершити садочок, який став першим в історії населеного пункту, вдалося у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Чернівецька ОДА.

Приміщення садочка отримало унікальне внутрішнє оформлення. 20 кімнат закладу прикрашені ексклюзивними малюнками художника Юрія Телегуза та його учнів.

Будівля відповідає вимогам інклюзії. У закладі облаштували пандуси, ліфт та спеціальну вбиральню для діток з інвалідністю. Споруду також утеплили та встановили енергоощадні вікна.

На фінальний етап будівництва з Державного фонду регіонального розвитку виділили 11 мільйонів гривень.

"Новий сучасний заклад з’явився тут не лише тому, що громада хотіла і потребувала цього, а й тому, що продемонструвала спроможність втілити такий проєкт. Адміністрація ж, своєю чергою, рада була допомогти і всіляко сприяти, аби цей довгобуд перетворився на потужний освітній осередок", – сказав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".