RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На Хмельниччині збудували спортивно-реабілітаційний центр: займатися зможуть в тому числі учасники бойових дій

У Красилові Хмельницької області відкрили новий спортивно-реабілітаційний центр, яким зможуть користуватися спортсмени, учасники бойових дій, люди з інвалідністю і мешканці громади.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА.

Спортивний об’єкт почали створювати ще у 2017 році, однак добудувати вдалося лише зараз у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

За словами голови Хмельницької обласної адміністрації Сергія Гамалія, цей проєкт є прикладом спільної роботи всіх гілок влади. Його фінансували як з центрального, так і місцевого бюджету, загальна вартість робіт і обладнання склала 52 млн гривень.

"Впевнений, що цей об’єкт сприятиме оздоровленню та розвитку як дітей, так і дорослих", – підкреслив Гамалій.

У Красилівському спортивно-реабілітаційному центрі є два басейни: великий, розміром 25х8 м з трьома доріжками, та малий розміром 12х8 м, де будуть навчати плаванню та проводити реабілітацію дітей з інвалідністю.

Басейн, як і решта приміщень включно із санвузлами, обладнаний з урахуванням потреб людей з інвалідністю та травмами.

Крім того, є зали для занять фітнесом і дзюдо, зали з реабілітаційним обладнанням, роздягальні, душові, тренерський кабінет. В центрі працюватимуть масажист, психолог і реабілітолог.

Нагадаємо, цьогоріч за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" буде завершено будівництво 201 приймального відділення в опорних лікарнях, а також 600 амбулаторій.