RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво": біля Чернігова до 20 грудня відремонтують частину траси, яка веде на Київ

У с. Киїнка на Чернігівщині добігає кінця ремонт 3,7-кілометрової ділянки траси Р-69 Київ - Вишгород - Десна – Чернігів від Чернігова до перехрестя з дорогою М-01 Київ – Нові Яриловичі.

Ремонт планують завершити до 20 грудня в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Чернігівська ОДА.

"На сьогодні у Киїнці завершені основні роботи з асфальтобетоном. Зараз дорожники оновлюють міст довжиною 12 метрів", - йдеться у повідомленні обласної адміністрації.

Шлях Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів поєднує між собою Київ і Чернігів та входить до державного туристичного маршруту "Намисто Славутича", забезпечуючи міжнародний автомобільний туризм. Загальна вартість реалізацї проєкту склала майже 76 мільйонів гривень.

За словами голови Чернігівської ОДА В’ячеслава Чауса, ремонт ділянки був не з простих, адже вона розташована біля дворів, і потрібно було врахувати потреби господарів, а також особливості розчистки взимку.

"Ця ділянка - приклад того, як треба облаштовувати автошлях у селі: якісне дорожнє полотно, тротуари, заїзди для громадського транспорту, відповідні знаки", - зазначив Чаус.

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за підсумками 2019-2021 років планують оновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.