RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Автодор показав, як без перерв на свята ведуть будівництво першого українського хайвея

Святковий період і морозна погода не стали на заваді будівництву нової траси Н-31 Дніпро – Царичанка – Решетилівка.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області, дорожники працюють без перерви на свята і вихідні.

Нова траса, яка стане першим українським хайвеєм і дозволить долати відстань від Дніпра до Києва за 5 годин, є одним із наймасштабніших проєктів дорожньої частини програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Зараз виконують низку робіт, які дозволено проводити в умовах низьких температур. Роботи тривають на всіх 29,5 км від каналу Дніпро – Донбас і до межі Дніпропетровської та Полтавської областей", - звітує автодор Дніпропетровщини.

Зокрема, зараз в роботі кілька штучних споруд: естакада через річку Оріль; шляхопроводи, деякі з яких мають тунелі для проїзду сільгосптехніки; транспортні розв’язки. Також тривають земляні роботи, в тому числі укріплення відкосів, влаштування систем поверхневого водовідведення тощо.

Раніше повідомлялось, що у сусідній Полтавській області дорожники також працюють над штучними спорудами і створенням обходів населених пунктів. Зокрема, 14-кілометрової обхідної дороги Решетилівки, яку будують "з нуля".

По завершенню траса Н-31 стане дорогою І категорії, з 4-ма смугами руху і пропускною здатністю 25,5 тисяч автомобілів на добу.

Нагадаємо, за підсумками 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках програми "Велике будівництво" було відремонтовано і збудовано 14 тисяч км доріг. У планах на наступні два роки – відновити ще 15 тисяч км.