RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Мінінфраструктури назвали мегапроєкти "Великого будівництва"-2022: КОД, ремонт шлюзів та багато нових поїздів

2022 рік відзначиться початком реалізації великої кількості нових інфраструктурних мегапроєктів, серед яких будівництво Київської Обхідної Дороги та ремонт дніпровських шлюзів.

Докладніше про плани програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на поточний рік у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що переможцем відкритого міжнародного конкурсу на будівництво першої ділянки КОД стала найбільша будівельна компанія США Bechtel Overseas Corporation.

"Саме Bechtel будувала Дамбу Гувера, систему метрополітену в Сан-Франциско, Афінах, Ер-Ріяді. Її ефективний менеджмент відіграв критичну роль в успішному завершенні будівництва Євротунелю під протокою Ла-Манш, а також нового безпечного конфайнменту на території Чорнобильської АЕС", - уточнив Кубраков.

Крім цього, цьогоріч завершиться ремонт Харківської обхідної дороги, яка потрібна місту для звільнення від транзитного транспорту.

Цей рік, за словами міністра, також ознаменується масштабним оновленням рухомого складу Укрзалізниці.

"Це сучасний та комфортний рухомий склад українського виробництва, на зразок того, яким уже користуються пасажири рейсу Київ – Ужгород. Паралельно йде процес закупівлі рухомого складу для проєкту Kyiv City Express", – написав Кубраков.

У 2022 році планується капітально відремонтувати Київський, Каховський, Кременчуцький, Середньодніпровський та Запорізький шлюзи для відновлення судноплавства головною водною артерією України.

"Звичайно, всі перераховані вище інфраструктурні проєкти — лише мала частина того, що буде зроблено у 2022 році, проте дає загальне враження щодо системності та різноплановості нашого підходу до розвитку країни", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що вже за місяць планується відкриття після реконструкції міжнародного аеропорту в Херсоні. У 2022 році будуть також реконструйовані аеропорти у Вінниці, Житомирі, Кривому Розі, Полтаві, Рівному та Чернівцях.