RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Велике будівництво": Укрзалізниця відновить на Львівщині євроколію до кордону з Польщею

На Львівщині Укрзалізниця спільно з місцевою владою займеться відновленням єврошляху на ділянці Рава-Руська — Держкордон. Він буде початком реалізації проєкту швидкісного сполучення за маршрутом Львів – Варшава.

Відповідний Меморандум про взаємодію та співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, АТ "Укрзалізниця", Рава-Руською міською радою та Добросинсько-Магерівською сільською радою підписаний у вівторок, 15, лютого, у Львові, повідомляє пресслужба Укразалізниці.

"Цей меморандум передбачає реалізацію спільних заходів із відновлення європейської колії на дільниці Рава-Руська — Держкордон (Гребенне), що, своєю чергою, передбачає відновлення об’єктів інфраструктури та європейської колії шириною 1435 мм на дільниці Рава-Руська — Держкордон довжиною близько 8 км", - йдеться у повідомленні.

На даному відрізку передбачається здійснити капітальний ремонт колій європейського зразка, мостів, станційного переїзду та постів. Крім цього, необхідно відремонтувати будівлю вокзалу та побудувати пасажирську платформу.

На першому етапі реалізації проєкту буде підготовлено проєктно-кошторисну документацію, на що з місцевого бюджету виділено 4 млн гривень.

Загальні витрати за проєктом, що реалізовуватиметься в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", за попередніми оцінками, становитимуть близько 83 млн гривень.

"Вказаний проєкт розглядається у перспективі запровадження міжнародного залізничного руху євроколією сполученням Львів — Рава-Руська — Варшава, що географічно є найкоротшим залізничним сполученням (339 км) між столицею Польщі та Львовом", - додали в Укрзалізниці.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у 2022 році в Україні буде також реконструйовано сім регіональних аеропортів.