RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На Полтавщині "За майбутнє" намагається перехопити контроль над місцевою "Слугою народу" - розслідування

Люди народного депутата від "За майбутнє" Юрія Шаповалова намагаються взяти під свій контроль полтавську "Слугу народу".

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Так, Полтавська область стала "точкою удару" у розхитуванні вертикалі президента через ДТП Трухіна, яке обіймало посаду голови Полтавського осередку СН, при цьому частина полтавських "слуг" продовжать використовувати "справу Трухіна" у своїх особистих цілях.

Позачергове засідання Полтавської облради 15 лютого мало показати єднання політичних сил області, і цю функцію засідання виконало. Проте, щойно зовнішня загроза відійде на другий план, конфлікт усередині полтавських "Слуг народу" спалахне з новою силою, прогнозують журналісти. Його загострення відбулося нещодавно – після того, як було оприлюднено відео ДТП за участю Трухіна. Його поява дала можливість одній групі полтавських "слуг народу" піти у відкритий наступ на іншу частину партії. 2 лютого група з трьох нардепів та шести депутатів Полтавської облради від "Слуги народу" виступили з вимогою позбавити Трухіна мандата, а пасажира машини Трухіна, який постраждав в аварії, голову обласної фракції "СН" Фахраддіна Мухтарова усунути з керівної посади.

Ініціатива заяви виходила від "слуг", яких асоціюють із групою "Приват" - Олексій Мовчан, Анастасія Ляшенко, Андрій Боблях. Вони обиралися на округах у Полтавській області, висуванням завдячують нардепу із "За майбутнього" Юрію Шаповалову. Мовчан доводиться Шаповалову племінником.

Шаповалов на парламентських виборах-2019 та місцевих виборах-2020 курирував на Полтавщині формування частини команди кандидатів "СН", але до Ради вибрався як самовисуванець, а вже у парламенті оформився у "За майбутнє". У Полтавській області така самоідентифікація Юрія Шаповалова виявилася у протистоянні з керівництвом ОДА та внутрішньопартійними інтригами в обласній організації "СН" та на рівні фракції в облраді.

Племінник Шаповалова Олексій Мовчан входив до керівництва Полтавської обласної організації "СН", але навесні 2021 року місце втратив. І полтавський "обком" очолив Олександр Трухін, який закріпив вплив "СН" у Полтавській області.

Однак після інциденту з ДТП Трухіна Шаповалов може перехопити владу полтавську "Слугу народу" під свій контроль.