RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Керівництво Миколаївщини та посол Данії незабаром розглянуть варіанти післявоєнного відновлення - Кім

Керівництво Миколаївської області спільно з Офісом Президента розробляє стратегію залучення країн-партнерів до відновлення інфраструктури регіону.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Так, допомагати Миколаївщині із повоєнним відновленням уже погодилася Данія.

"Нещодавно Президент України Володимир Зеленський спілкувався із представниками Данії із цього приводу. Крім того, у нас на найближче майбутнє запланована зустріч із послом цієї країни для обговорення якихось варіантів", - розповів Кім.

За його словами, зараз ведеться підготовча робота з розробки планів відновлення. Кім додав, що попередні дані про завдані російськими військами збитки централізовано передаються до Офісу Президента, де вони пізніше систематизуються.

Керівник Миколаївщини також зазначив, що у частинах області, недоступних для артилерії держави-терориста рф, ведуться роботи з ліквідації наслідків бойових дій.

"Чим ближче до лінії фронту, тим складніше. Далі, де є можливість відновити, вже все є, а там, де потрібно капітальні роботи проводити, залучати інвестиції, відновлювати стовпи, мережі або де ведуться постійні обстріли, то там неможливо поки це зробити", - сказав Кім.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що для кожної постраждалої області створюється вичерпний каталог інфраструктурних потреб, що згодом буде основою для допомоги від міжнародних партнерів.