RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Мобільний зв’язок та інтернет відновили вже у 76% звільнених населених пунктів - Тимошенко

Із 1016 населених пунктів, які вже вдалося деокупувати в Україні, послуги мобільного зв’язку та інтернету відновлено у 76%.

Про це під час брифінгу 27 травня повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його інформацією, на деокупованих територіях Національна поліція відновила роботу у 650 населених пунктах, а Укрпошта працює у 821 населеному пункті.

Тимошенко також розповів, що на Київщині завершено відновлення електро- та газопостачання.

"Внаслідок бойових дій без води залишилися 123 населених пункти Київської області. На сьогодні проведено необхідні ремонтно-відновлювальні роботи та забезпечено споживачів послугами з водопостачання та водовідведення", - прокоментував заступник ОП.

Щодо Харківщини відомо, що у місті відновлене газопостачання ще 618 споживачам, 350 мешканців міста підключені до електропостачання.

"У селах Мала Данилівка, Кулиничі, Благодатне та місті Мерефа 500 споживачів отримали електроенергію. Заживлено близько 10 тис. жителів Бугаївки. У місті Харків на Салтівці тривають ремонтні роботи мереж водопостачання. Комунальні служби працюють над відновленням житлового фонду. За добу у семи районах міста закрито 60 вікон та зроблено ремонт 15 покрівель", - зазначив Тимошенко.

В Охтирському районі на Сумщині йдуть роботи на мережах газопостачання, у місті Охтирка проведено прибирання вулиць, на дорогах виконують ямковий ремонт. У містах Тростянець та Охтирка займаються відновленням водопостачання та водовідведення.

У Чоповицькій територіальній громаді Житомирщини почали очищення від вибухонебезпечних предметів. У Житомирі розчищають завали біля зруйнованих будинків, а у міській лікарні №2 провели заміну вікон.

На Чернігівщині 16 одиниць дорожньої техніки залучені на ямковому ремонті гарячим асфальтобетоном на ділянці траси Р-69. На трасі М-01 використано майже 2 тонни щебенево-піщаної суміші для влаштування основи із ґрунту. Біля міста Бобровиця відновлюють лінії електропередач.

Гуманітарний штаб упродовж доби забезпечив більше 3 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, як раніше повідомив Тимошенко, у районі Північної Салтівки на Харківщині планують будувати нові будинки для харків’ян, які втратили свої домівки через російську агресію.