RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Мер Львова Садовий "доклався" до звільнення голови облради Гримак - ЗМІ

Львівську політику уже кілька днів трясе від звільнення голови Львівської обласної ради Ірини Гримак.

Таке несподіване зміщення з посади керівника обласного парламенту наводить експертів на різноманітні версії причин звільнення Ірини Гримак, причетним називають мера Львова Андрія Садового, пише видання Четверта студія.

Депутати Львівської міської ради на сесії відмовились проголосувати за черговий кредит для міста Львова – "фактично для Садового та наближених до його команди", пише автор матеріалу. Проте після цього виконавчий комітет Львівської міської ради у порушення законодавству дає дозвіл на взяття кредиту. Журналісти вказують, що за такі дії може бути передбачена кримінальна відповідальність, адже усі погодження щодо кредитних запозичень здійснюються лише на пленарних засіданнях сесій відповідних рад. Частина депутатів від "Європейської Солідарності" висловила готовність підтримати рішення щодо отримання Львовом кредиту й не виносити ухвалу про скасування рішення виконавчого комітету Львівської міськради.

"Садовий зараз у Львівській міській раді збирає голоси за те, щоб ухвала про скасування рішення виконавчого комітету не набрала необхідної кількості голосів. Голоси у підтримку Андрія Івановича знайдуться у всіх фракціях Львівської міської ради. Але буде дуже дивно, якщо "Європейська Солідарність" після голосування "Самопомочі" за відставку Гримак зараз піде на поводу Садового й дозволить йому у порушення закону таки отримати бажаний кредит", - йдеться в матеріалі.

Депутати "Самопомочі" могли підтримати звільнення Гримак, щоб помститися політичним конкурентам Садового.

"Чекаємо на жорстку реакцію "Європейської Солідарності" та на скасування "кредитної" ухвали. Ну і виконавчий комітет розпустити теж не завадить…", - пише автор.

Тим часом у Львівській обласній раді розпочались "торги" за посаду голови. Наразі найбільш вірогідним кандидатом на посаду називають представника "Голосу" Ростислава Добоша.

"Схоже, "Голос" у Львівській міській раді теж виступить на підтримку скандального кредиту та не підтримає рішення про розпуск виконавчого комітету. Голоси ж "Голосу" за Добоша у Львівській облраді ой як потрібні", - прогнозує автор.

Таким чином автор матеріалу вважає, що Андрій Садовий "розіграв карту, щоб заручитись нейтралітетом у сесійній залі Львівської міської ради".

"Йому ж головне зараз не так коаліція на свою підтримку, як можливість позбавити підтримки опонентів та добитись провалу ініціативи про розпуск виконавчого комітету", - підсумував він.