RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Боротьба за Київську облраду: експерт розповів про угоду "слуги народу" Мотовиловця з "ЄС"

Фракція "Слуги народу" у Київській обласній раді планує проголосувати за звільнення своєї однопартійки Наталії Гунько з посади голови облради.

Про це стало відомо з розпорядження голови Київської обласної організації партії, заступника голови фракції "Слуга народу" у ВР Андрія Мотовиловця, пише Delo.ua.

"Підтримати проект рішення Київської обласної ради "Про звільнення Гунько Н.І. з посади голови Київської обласної ради VIII скликання", оскільки він направлений на забезпечення належної організації роботи Київської обласної ради", - йдеться у документі.

За словами політичного експерта Олександра Кочеткова, це рішення нібито є частиною угоди між Мотовиловцем та "Європейською Солідарністю", яка має забезпечити проходження від "ЄС" Мотовиловця в наступне скликання парламенту.

"Його шанси потрапити у наступний список "Слуги народу" примарні, і він почав домовлятися з Порошенком. Перевірка на лояльність для Мотовиловця – зробити переворот в Київській обласній раді та віддати місце голови – Євросолідарності. Мотовиловець почав її реалізовувати: зібрав підписи від місцевих депутатів-слуг за відставку однопартійця-голови облради. Завершити задачу Мотовиловець має найближчої сесії, передавши повноваження голови представникові ЄС", - пише Кочетков.

Експерт вважає, що за прикладом Мотовиловця можуть послідувати й інші депутати від "Слуги народу".

"Потенційний перехід Мотовиловця до Порошенка — лише початок великої міграції "слуг", які точно не потраплять в список президентської партії, але сьогодні ще можуть бути тактично корисними політичним опонентам Володимира Зеленського", - зазначає експерт.