RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У спробах підім'яти місцеве самоврядування ОП створює хаос в управлінні Києвом - експерт

В Києві Офіс президента навмисно створює хаос в управлінні, спроби підім'яти місцеве самоврядування привели до відсутності контролю за станом бомбосховищ, і до того, що чиновники закуповують в укриття барабани за мільйон.

Про це написала у Facebook політична експертка Ірина Кушнір.

"Згідно з перевіркою ДСНС, через майже півтора року повномасштабної війни, бомбосховища в більшості регіонів країни залишаються в жахливому стані. Відповідальні за них – голови військових адміністрацій, а в Києві – ще й голови райдержадміністрацій. У відношенні до громади поводити вони себе можуть як завгодно. Бо боятися їм потрібно лише того, хто їх призначив – голову держави. І закупівлі в укриття це прекрасно показали: барабани за мільйон гривень, сковорідки за 730 тисяч грн, овочерізки по 130 тис грн, навіть на ганчірках для підлоги і тут "слуги" заробили – закупили ганчірок по 700 грн за штуку", - заявила Ірина Кушнір.

Вона нагадала, що уряд змінив процедуру призначення голів РДА напередодні широкомасштабного вторгнення РФ - в січні 2022, і тепер голови районів призначаються президентом, і звільнити їх може президент. У Києві мера Віталія Кличка позбавлено можливості пропонувати кандидатури голів РДА і впливати на них.

"Голови РДА (у Києві) є представниками "слуги народу". Все, що вони коять, за їх задумом має зводитися до однієї тези – це все Кличко… Офіс президента навмисно створює хаос в управлінні, щоб містом керували не обрані, а призначені. Тобто в Києві діють фактично 10 удільних князівств, на які місто та кияни по суті не впливають. Бо керують по факту районами міста чиновники з ОП. Барабани за мільйон – результат керування районами Києва чиновниками з ОП", - наголосила вона.

Кушнір звернула увагу, що Європарламент висловив невдоволення ситуацією з місцевим самоврядуванням в Україні - напередодні засідання РНБО, де Кличка мали зняти з посади голови КМДА, Європарламент звернувся із закликом зміцнювати місцеве самоврядування.

"Вирішення цієї ситуації вбачаю просте - скасування рішення уряду та повернення права голові КМДА пропонувати кандидатури голів РДА, щоб працювала система управління містом. Що стосується спроб Офісу підім'яти усі місцеве самоврядування, то тут постає питання демократії, за яку сьогодні бореться Україна. Не подобається вам Кличко, Філатов, Садовий? Терпіть. Їх обирали люди. Хочете змінити – здобудьте перемогу на виборах, як це зробили вони. Але не знищуйте місцеве самоврядування", - підкреслила Ірина Кушнір.