RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Кубраков оголосив про міжнародне партнерство We build Ukraine з відбудови України

Віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури, з питань розвитку громад і територій Олександр Кубраков оголосив про ініціативу We build Ukraine - партнерство міжнародних організацій, які братимуть участь у відбудові України. Він запевнив, що уряд забезпечить прозорі та зрозумілі правила для всіх гравців, які зможуть слідкувати за всіма процесами через платформу DREAM.

Про це Кубраков написав у Facebook.

"Ми будуємо Україну. Попри війну, щоденні атаки. Будуємо школи, садочки, лікарні, будинки, мости і дороги. Всі разом будуємо головну дорогу – до Перемоги. Сьогодні по полях Лондонської конференції говорили про спільні зусилля цивілізованого світу щодо підтримки України у інфраструктурному відновленні – We build Ukraine. Це обʼєднання всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують долучитися до відновлення України. Це урядові та неурядові організації, фінансові інституції, інвестори, бізнес-об’єднання та окремі представники бізнесу", - написав Кубраков.

За його словами, Україна відчуває підтримку партнерів на полі бою, і що не менш важливо – у відновленні.

"Без стабільно працюючої економіки набагато складніше отримати й утримати перемогу", - зазначив голова Мінвідновлення.

Він підкреслив, що We build Ukraine – це партнерство з усіма, хто вже допомагає відбудовувати Україну або планує це зробити.

"Розуміємо, що участь у відбудові має бути забезпечена з української сторони прозорими та зрозумілими правила, та якісними інструментами підзвітності. Так, партнери зможуть бачити проєкти відновлення через систему цифрового управління відбудовою DREAM. Це означає контроль усіх етапів реалізації проєктів – від проєктування до аудиту результатів робіт. Ми будуємо свободу", - підкреслив Кубраков.

Він розмістив на своїй сторінці відео із представниками різних міжнародних організацій, які підтверджують, що готові відбудовувати Україну відомими словами з одного з перших відеозвернень Володимира Зеленського після початку повномасштабного вторгнення: "Ми всі тут".