RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Повністю зачистити політичне поле": політолог розповів про наказ ОП "рвати" Кличка та його оточення

Після обшуків та підозр у керівництві Львова, Чернігова та Рівного силовики отримали наказ "рвати" мера Києва Віталія Кличка та його оточення. Також зареєстровано законопроєкт про автоматичний розпуск місцевих рад у регіонах, де діють військові адміністрації.

Про це пише політичний експерт Володимир Цибулько у Facebook.

"На Банковій вирішили під час війни повністю зачистити політичне поле, знищивши залишки демократії в особі місцевого самоврядування. Йдуть двома шляхами. Перший. Юридичне свавілля. Офіс Президента через своїх нардепів зареєстрував в Раді законопроєкт, який пропонує, по суті, розпустити Київраду, всі обласні та районні ради. Пропозиція викладена в єдиному реченні: повноваження депутатів місцевих рад автоматичне достроково припиняються, якщо діє військова адміністрація", - заявив Володимир Цибулько.

За його словами, авторами відповідних змін до закону "Про статус депутатів місцевих рад" виступають "слуги народу" та ОПЗЖ, "депутати якої працювали на Медведчука та москву, а зараз працюють ще й на Банкову в обмін на недоторканість".

Другий шлях, за словами експерта, - це силове та судове свавілля.

"Дебеери", "уесери", "нацппол", суд шевченківського району Києва - всі заряджені проти ворога… Ворогом Банкової є місцеве самоврядування… Львів, Чернігів, Рівне, а зараз отримана команда ще й по Києву… Отримали вказівку з Офісу "рвати" Кличка та його оточення. Сфабриковані справи мають лягти на стіл декому в Офісі до 15 вересня", - наголосив Цибулько.

Він нагадав, що в Чернігові силовики вже приходили додому до в.о мера Олександра Ломако. "На очах в дітей та дружини перевернули квартиру. Нічого не знайшли. Забрали телефон і пішли". Раніше були обшуки у структурах міськради Садового. "Робота відбувається через Шевченківський суд, який за вказівкою штампує будь-які ухвали", - пише експерт.

Цибулько підкреслив, що західні партнери негативно ставляться до згортання демократії в Україні.

"В посольствах країн західних партнерів дізналися про ситуацію і дуже напружилися. Побачимо, чим закінчиться. А поки насолоджуємось останніми днями тепла та демократії", - наголосив експерт.