RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У ДНР/ЛНР трапився казус з дитиною, яку використали в пропаганді

10-річну дівчинку Богдану Нещерет, вигнану з так званої ЛНР, взяли під своє крило бойовики ДНР.

Про це повідомляє Депо Донбас, посилаючись на сепаратистські сайти.

9 травня 10-річну дівчинку на території так званої "Донецької народної республіки" нагородили медаллю "За бойові заслуги Новоросії".

"Щоб надалі ні в кого не виникли підозри про те, що юний "Привид" отримав цю нагороду незаслужено, наводимо частину наказу про нагородження: "за зміцнення боєготовності й морального духу підрозділу нагородити Богдану Нещерет Романівну медаллю "за бойові заслуги Новоросії", — йдеться в повідомленні.

Богдана Нещерет стала відомою після публікації сепаратистськими сайтами її віршів, присвячених покійному лідеру банди "Привид" Олексію Мозговому. Після його смерті дівчинка вступила до його бригади бойовиків і отримала позивний "Доця".

29 квітня учасниця незаконних збройних формувань ЛНР, яку в мережі знають під ім'ям Оля Новороська, котра раніше брала участь у зйомках пропагандистських роликів разом з Богданою і збирала разом з нею гроші та гуманітарну допомогу, зізналася, що дівчинку просто використовують власні батьки. Вона заявила, що вірші за неї пише бабуся, і образ дівчинки в цілому є вигадкою. Вона розповіла, що написала ватажку бойовиків ЛНР, а також іншим лідерам бойовиків, і домоглася, щоб у дівчинки відібрали раніше видані їй нагороди. За скаргою Олі Новороської Богданi заборонили публічно виступати і читати вірші. Крім того, сепаратистка повідомила, що Богдана Нещерет відстає в розвитку.

Раніше Богдану Нещерет, дівчинку з банди "Привид" з окупованого Алчевська в так званій ЛНР, позбавили всіх нагород та оголосили розумово неповноцінною.

Дівчинку також викликали на допит. Після цього Богдана з бабусею покинули окуповану територію Луганської області у зв’язку із загрозою.

Як повідомляв "Апостроф", ватажків самопроголошеної ЛНР місцеві сепаратисти викрили у використанні у своїй пропаганді 10-річної дівчинки Богдани Нещерет, яку записали до лав так званої бригади "Привид".