Савченко дала оцінку менталітету росіян

Українська льотчиця та народний депутат Надія Савченко заявила, що, на відміну від українців, росіянам треба більше кланятися.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначивши, що не відчуває ненависті до російського народу.

За словами Савченко, в Росії "живуть хороші люди", які не заслужили того, щоб ними правила така "падлюка" як Володимир Путін.

"Як я можу ненавидіти 120 мільйонів або 140 мільйонів людей? Розумієте, там є різні люди, і я до людей завжди ставлюся нормально. Те, що має Росія зараз… Знаєте, так, менталітети – різні: їм все-таки, напевно, потрібно більше кланятися. Українцям треба більше гордо тримати голову – ми трохи інші. Але мені все одно шкода, що люди кланяються – невже ви думаєте, що я не чула цих думок, що почали піднімати Крим, і навіть ті самі охоронці кривлять обличчя, опускають очі, коли розуміють, що їм від цього стає жити гірше. Це – європейська частина Росії. Що говорити про тих людей, що живуть десь там у глибокій Росії, про них взагалі ніхто не дбає", – сказала нардеп.

На питання про те, чи можливе в далекому майбутньому мирне співіснування українців і росіян, вона відповіла: "Я вам скажу, що так, зараз нам дуже сильно болить. У нас є в душі, у кожного, що пред’явити Росії, а росіяни думають, що у них є якісь претензії до нас. Ми ніколи не будемо братерським народом, як раніше. Так багато родичів, багато мішанини крові і все таке решта, але давайте краще бути добрими сусідами, ніж поганими братами. Я вважаю, що це можливо. І я вважаю, що це ще більш можливо, якщо будуть змінюватися лідери. Не може один лідер керувати країною довічно, цього не потрібно. Я вважаю, свіжа кров повинна приходити, перезапускатися, і так само буде в Росії. В Росії є люди, є рухи. Їм важко, тому що пресинг там жорстокий. Але я думаю, що все ж таки у майбутньому це можливо".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Савченко висловилася щодо своїх амбіцій стати президентом України.