RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Снайпер сил АТО розповів, у чому українські військові відстають від бойовиків

Боєць АТО, снайпер Центру спецоперацій пояснив, у чому українські військові поступаються бойовикам самопроголошених ДНР і ЛНР, які воюють на окупованому Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю ZN.

"Я впевнений, що останні ідейні сепаратисти були знищені ще в 2014-м. Зараз на першій лінії залишилися одні найманці, яких мотивують виключно грошима. Судячи з документів, які ми знаходили, на передовій воюють переважно наші громадяни і росіяни, які отримують військовий квиток "ДНР" і "ЛНР". Вони офіційно отримують там зброю у військкоматах, номер автомата вписується у військовий квиток, ніхто просто так там нічого не роздає", — зазначив боєць.

"Ми дуже сильно відстаємо від них, зокрема, у будівництвi укріпрайонів. Їх забезпечують серйозними матеріалами, вони можуть за ніч звести такий укріпрайон, який ми зможемо тільки танками розбити. В приціл я бачив, що укріпрайони будують цивільні, швидше за все, їх з Донецька виганяють на ці роботи", — розповів снайпер.

"Командири на першій лінії — теж переважно найманці. Друга лінія — це кадрові російські військові спільно з найманцями. А основні стратегічні об'єкти "тримають" виключно регулярні підрозділи російської армії", — стверджує боєць АТО.

Як повідомляв "Апостроф", також снайпер пояснив, чому українські військові не вбивають ватажків самопроголошених ДНР і ЛНР на окупованому Донбасі.