RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Москву спіймали на голосуванні за сепаратистську петицію на адресу Порошенка

Російські спецслужби викрили у штучному "накручуванні" голосів при поданні петиції президентові України Петру Порошенку, в якій пропонувалося створити на території Харківщини "особливий регіон розвитку "Слобожанщина".

Про це повідомляють на сторінці Служби безпеки України (СБУ) у Facebook.

"Як з'ясували співробітники СБУ спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації президента, "накручування" голосів відбувалося з IP-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) та інших. Станом на 10 травня за цю петицію було віддано близько 45 тисяч голосів, з яких 20 тисяч були одразу видалені,як такі, що повністю належать до т. зв. "ботів", - діляться подробицями в СБУ.

"З 25 000 підписів, які залишилися, лише 30 % – реальні користувачі мережі Інтернет, решта 70% - викликають обґрунтовану підозру на предмет достовірності і мають ознаки "ботів". В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг "голосування" з боку SMM - і SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів у соціальних мережах і поштових скриньок. За попередніми даними, вартість їхніх послуг становить 7-10 гривень за голос. Слідчі дії тривають", - пояснюють у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні було опубліковано відео затримання співробітниками СБУ агента спецслужб РФ, який проходив службу в одному з підрозділів ЗСУ.