RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У мережі висміяли скандального Лозу за його висловлювання про "чорний ринок" зброї в Україні

Одіозний російський музикант Юрій Лоза потішив соцмережі своєю заявою про чорний ринок зброї в Україні, зокрема, що в будь-якому місті на ринку можна купити автомат.

Про це співак сказав в інтерв'ю "Апострофу", зазначивши, що війну на Донбасі розв'язала Україна, а не бойовики і Росія.

"Почекайте, не вони ж бомбардують Київ, а ви бомбите Донбас. І не вони до вас прийшли з автоматами, а це ви прийшли, тому чого ж на них-то валити!", - сказав він, зазначивши, що українська армія воює "зі своїми", українцями, що живуть на Донбасі.

На зауваження журналіста, про те, що у тих, хто воюють проти сил АТО, паспорти російські і військова техніка теж, співак відповів: "Ви говорите очевидну дурість. Ви знаєте, як, в принципі, була влаштована військово-промислова структура України? Якщо ви подивіться статистику, то з'ясується, що найбільш промислово сильним регіоном України завжди був схід. Відповідно, найвеликші резерви і великі військові сили там і перебували. Коли стався розвал Радянського Союзу, то Україна отримала всю військову техніку, яка була на її території. А це було найбільше в Радянському Союзі озброєння. Потім пішли скандали, про які я вже писав неодноразово, — це коли йшли кораблі, набиті технікою, яку продавали кудись в Африку. Дуже багато було розпродано. Найменше розпродувалося з Донбасу. На Донбасі було стільки ж озброєння, скільки і скрізь, і можливо навіть трохи більше, але Донбас був самий благополучний, він знав, як заробляти без продажу техніки, тому що на Донбасі — вугілля. Відповідно, там такого свавілля з продажу, як було на решті території України, не було. Тому просто за логікою, Донбас був добре озброєний. Дивіться, що діється у вас сьогодні — я можу зараз поїхати в будь-яке місто України і на ринку можу купити автомат. Це я вам кажу як фахівець".

Лоза при цьому заявив, що в Росії такого немає.

"Якщо не вірите, можемо вийти з вами у будь-якому місті, прийти на ринок і спробуємо купити. Розумієте, у вас в Україні зараз озброєння навалом, розцінки всі знають і завжди можна все придбати у ваших же вояк", - сказав російський співак, зазначивши, що сам не пробував купувати.

"Щоб знати, не обов'язково потрібно це робити. Ваші військові продадуть все, що завгодно. Коли українець комусь щось не готовий був продати? Це ж в ментальності закладено. Ми приблизно такі ж. У нас теж був період, коли люди все продавали. Але ми пройшли цей період. Стільки всього було розпродано. Адже я їжджу по Росії і бачу це. Кораблі йшли по 1 долару за документами, і це все теж було. Я ж не кажу, що ми якісь особливі. І тому там, на Донбасі, якщо у них є гроші, вони можуть піти і купити будь-яку кількість патронів", - сказав Лоза.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський продюсер Барі Алібасов пояснив, чому вважає Юрія Лозу "головним дебілом країни".