RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Відомий російський журналіст дав незвичайне пояснення війні РФ проти України

Російський журналіст Юрій Рост розкритикував президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва за те, що вони розв'язали війни з Грузією і Україною.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Чим все це (війна з Україною, - ред.) закінчиться – я не знаю. Я сподіваюся, що це закінчиться якось. Розкажу вам таку притчу, яку я почерпнув у нашому гастрономі біля Покровських воріт. Зараз там "Діксі", а раніше був гастроном. І там був відділ для ветеранів. Яйця, які коштували, припустимо, 90 копійок, в ньому продавалися за 80. Підійшла старенька. Там була Свєта, продавщиця. У неї зверху, по грудях, все було забруднене, а решта чисто. Вона ось так витирала руки. І старенька сказала: "Свєта, а що, яєць по 80 копійок немає?" І Свєта підняла на неї очі й відповіла: "Все має сенс кінчатися". Альтернатива війни – мир. Я сподіваюся. Мені дуже б хотілося, щоб божевілля нашої влади закінчилося. Найбільш близьких друзів ми перетворили на ворогів – Грузію і Україну", - поскаржився він.

За словами Роста, Грузія була навіть більшим другом для Росії, ніж Україна.

"Найбільш близькі! Грузія навіть ближче України була, незважаючи на те, що з українцями ми слов'янські народи, дуже багато спільного. Але грузинська культура, кіно, театр, поезія, література – це все наше рідне було... В кожній родині були "свої" грузини. Неважливо, хто це були – це могли бути робітники, міліціонери, актори. У мене таке відчуття, що у наших Путіна, Медведєва, Сечіна не було друзів у Грузії. (Сміх у студії). Якщо б були, вони були б іншими", - підкреслив російський журналіст.

При цьому він додав, що і в Україні, мабуть, у Путіна з Медведєвим не було друзів.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2014 року президент РФ Володимир Путін анексував українські Крим і Севастополь. Пізніше він став активно допомагати проросійським сепаратистам на Донбасі, в результаті чого там розгорілася війна.