RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скандальна хресна хода на Київ: блогер розбурхав мережі гострим питанням

Український блогер Антон Сененко зазначив, що учасникам скандальної хресної ходи Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) на Київ більш доречно було б молитися за мир між позиціями сил АТО і бойовиків.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вибачте, абсолютно серйозне питання без жартів. Прості віруючі УПЦ МП мені доводять, що цей похід на Київ - за мир, щоб зупинити війну. Мовляв, щоб об'єднати країну з Бурятією і Псковом і все таке. Нехай так. Зробимо вигляд, що ми їм віримо і карлик тут ні при чому. Чесно кажучи, такі розклади навіть трохи лестять: замість провінційної Москви вони йдуть до "матері міст руських", підкреслюючи тим самим, що всі важливі рішення світової геополітики приймаються недалеко від конвеєрних ліній київського торта.

Так ось. Чому ці всі люди з хресної ходи не хочуть молитися за мир, ставши ланцюжком якраз по лінії зіткнення між позиціями наших військ і сепаратистів? Ікони замість бронежилетів, хоругви як масксети, кадила - димові завіси. Бог не дасть скривдити. Своїм, так би мовити, прикладом показувати, що мир-дружба-пєчєнька можливі на ділі завдяки молитвам. Це ж було б ефективніше? Або я чогось не розумію?", - написав блогер.

Як повідомляв "Апостроф", екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов підтвердив інформацію української розвідки про те, що за скандальною хресною ходою УПЦ МП в Україні стоять російські спецслужби.