RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Перетворили в резервацію: журналіст дав різку відповідь Кремлю щодо забороні "Дощу" в Україні

Український журналіст Віталій Портніков прокоментував гучні заяви, які зробили в Кремлі після рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про заборону трансляції російського телеканалу "Дождь".

У своїй колонці для видання Грані Портников звернув увагу на слова прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова про "деструктивної лінії влади України".

"Мене куди більше вражають Діма (Пєсков – ред.) і Маша (спікер МЗС РФ Марія Захарова – ред), які розповідають нам про українську "деструкцію". Так, Діма і Маша, сьогодні "Дождь" можна побачити в будь-якому українському телевізорі. А в якому такому російському телевізорі можна побачити "Дождь"? У вікні навесні?", - задається питанням Портников.

Журналіст підкреслив, що заяви російських чиновників не піддаються логіці. "Вони перетворили маленький новинний канал в резервацію для московської публіки, яка вважає себе інтелігенцією, вигнали цей канал звідусіль, звідки це тільки можливо було зробити, але обурюються через українську "деструктивність".

При цьому Портников звернув увагу на те, що в Росії тільки в декількох містах кабельні оператори дають можливість підключитися до "Дождя".

"Вибачте мене, Діма і Маша, але в Ізраїлі більше міст, в яких можна дивитися "Дождь", ніж у Росії. А ви зайняті "української деструктивністю" і скаргами в ОБСЄ. Займіться краще собою", - резюмує Портников.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російського журналіста висміяли за безглуздий протест проти заборони "Дождя" в Україні.