RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Просто проїдається: експерт вказав на проблему з фінансуванням армії

Незважаючи на значне збільшення фінансування української армії, цих коштів вистачає лише на підтримку її існування на нинішньому рівні, тому ні про яке переозброєння мови йти не може. Про це у матеріалі "Третій рік війни: без джгутів, танків та командирів" заявив "Апострофу" Антон Міхненко, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

За його словами, 64 мільярди гривень, які отримало Міністерство оборони цього року, вистачить тільки для того, щоб модернізувати наявну техніку, а не для купівлі чогось нового і сучасного.

Міхненко зазначив, що "безпрецедентне фінансування" оборонного сектора, про яке говорить влада, просто проїдається. Так, в минулого року близько 70% військового бюджету було пущено на підвищення зарплат військовим, речове та продовольче забезпечення.

"Зараз ситуація принципово не змінилася: грошове забезпечення потрібно підтримувати високим, щоб у військовослужбовців була мотивація йти в армію, а бойова підготовка і закупівля озброєння вимагає великих ресурсів", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше волонтер Віталій Дейнега, однією з головних проблем забезпечення армії сучасним озброєнням назвав відсутність конкуренції і закритість ринку зброї в Україні.