RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Населення готове: експерт розповів про загрозу втрати Маріуполя та Одеси

Населення Маріуполя та Одеси за певного збігу обставин готове підтримати вихід своїх міст зі складу України. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передає "Обозреватель".

"Як я розумію, Маріуполь практично готовий, ментально готовий. Зверніть увагу на пакет телебачення, який дивиться Маріуполь. Якщо буде дана команда, люди вийдуть на вулиці з триколорами. Той же металургійний комбінат в Маріуполі, той же порт та інше", - заявив експерт.

Він звернув увагу, що у місті вже створено муніципальну поліцію - "практично приватну військову компанію, яка в потрібний момент отримає зброю".

За словами Жданова, навряд чи Київ зважиться ввести війська в півмільйонний Маріуполь, тому долю міста вирішить те, з якими прапорами вийдуть його мешканцы. У той же час, на думку експерта, якщо буде політична воля і в місто увійде Національна гвардія, то прихильники ДНР не зважаться на активний виступ.

Говорячи про Одесу, експерт заявив, що там не так проукраїнські, скільки вільнодумські настрої. "Вони з задоволенням вийдуть, якщо Одесі підвісити морквину у вигляді вільної економічної зони", - заявив Жданов.

Він також підкреслив, що замість того щоб займатися питаннями контрпропаганди або патріотичного виховання населення, Міністерство інформаційної політики займається "питаннями затикання ротів".

Нагадаємо, на думку військового експерта Сергія Згурця, Росія і підконтрольні їй бойовики з "ДНР" і "ЛНР" не накопичили на окупованому Донбасі досить сил для силового захоплення Маріуполя.