RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Обов'язково лусне: Забужко висловилася про падіння режиму Путіна у РФ

Падіння нинішнього правлячого режиму в Російській Федерації неминуче, тому українцям не варто так емоційно реагувати на будь-які звістки "з того боку". Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила відома українська письменниця Оксана Забужко.

"Лусне воно все обов'язково. За самою логікою історії, не може не луснути - остання ресурсна імперія, всі терміни підходять... Але є тут один важливий нюанс - час. Принципове питання для доль України та світу, коли саме це станеться - через рік, через п'ять років або, боронь Боже, через п'ятнадцять. Тому що цей режим - як вампір, який живиться людською кров'ю, він юзає головний ресурс на планеті - наші життя", - зазначила Забужко.

У той же час, за її словами, багато громадян України замість того, щоб осягати світ, робити його і свої життя кращими сидять у новинній стрічці і намагаються вгадати - що там буде у Росії

"Витрачати свою енергію, інтелект, час свого життя на те, щоб від них "відстрілюватися", - і так мертвий хапає живого. Воно мертве. Скиньте його з себе, психологічно. Не інвестуйте у нього ніяких своїх емоцій і очікувань, як кажуть в інтернеті, "не годуйте троля", - і це буде ваш особистий перший крок до звільнення. до "кінця окупації", до нашого спільного одужання", - підкреслила письменниця.

Нагадаємо, раніше Оксана Забужко прокоментувала закон про українізацію телеефіру.