RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Жодних БТРів: українцям навели приклад, як потрібно запобігати теракти в містах

Військовий інструктор і колишній військовослужбовець ізраїльської армії Цві Аріелі заявив, що бронетехніка на вулицях міст, зокрема БТРи, нездатна запобігти або зупинити теракти.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що теракти – це не ворожий десант, і проти них не допоможе навіть танкова армія, оскільки для здійснення теракту досить просто залишити вибуховий пристрій в урні біля зупинки.

"У всьому світі з тероризмом борються не бронетехнікою, а з допомогою спецслужб, підготовлених поліцейських, спецназівців і інших професіоналів", - каже Аріелі.

Він підкреслив, що для підготовки теракту необхідна комунікація, яку здатні відстежити "адекватні спецслужби". Аріелі сказав, що в Ізраїлі їли два і більше людей мають намір влаштувати теракт, то вони "тут же виявляються".

"Рівень розвитку технологій і тактики ізраїльських спецслужб дозволяє попереджати 95% терактів", - сказав Цві Аріелі, відзначимо, що зараз в Ізраїлі публікують розпалюють ненависть ролики в YouTube і провокують арабів вбивати євреїв, оскільки наміри однієї людини відстежити важко.

Однак, зазначив колишній ізраїльський солдат, в Україні такого виду тероризму не буде ще довго, а буде традиційний, під керуванням резидентури РФ, тому туди завжди можна впровадити свою розвідку.

На прохання оцінити рівень українських спецслужб Аріелі відповів: "Що взагалі нічого не роблять — не сказав би. Але, думаю, їм є куди прагнути".

Читайте повне інтерв'ю з Цві Аріелі для "Апострофа".