RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Як за України, але у рублях: мешканці Донецька розповіли про тотальну бідність у місті

Населення окупованої частини Донецької області отримує зарплати більш, ніж вдвічі нижчі за ті, що мешканців територій регіону, підконтрольних Україні. Про цього "Апострофу" розповіли мешканці окупованих територій.

Так, до недавнього часу заробітні плати на пристойному рівні зберігалися на окупованих територіях лише на тих підприємствах, які було зареєстровано в Україні, де проводився розрахунок у гривнях.

"Коли завод був під Україною, чистими на руки я отримував 5 тисяч гривень. Після того як завод "націоналізували", зарплату перерахували, за квітень я отримав ті ж самі 5 тисяч, але тільки не в гривнях, а в рублях (1 російський рубль в Донецьку коштує 0,45 гривень, - Ред.) ", - розповів електромонтер Донецького коксохімічного заводу.

Крім того, у окупованій Амвросіївці пропонують вакансію інженера з охорони праці за винагороду у 7 тисяч 400 рублів. Аналогічного фахівця, але в українському Маріуполі, за таку роботу обіцяють 7 тисяч гривень. Вакансія бухгалтера в Горлівці оцінюється у 4,5-5 тисяч рублів, бухгалтер в Маріуполі отримує ті ж суми, але в гривнях.

У той же час донеччани зізнаються, що 5 тисяч рублів для міста - ще цілком стерпна зарплата, а ті, хто має місячний дохід в 7-10 тисяч рублів, вважаються заможним середнім класом.

Більш детально про обставини життя в на окупованій частині Донецької області читайте в матеріалі "На Донбасі вже клянуть Росію і ДНР: розчаровані навіть відомі сепаратисти", опублікованому на "Апострофі".