RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Кінець стриптизу перед Кремлем: відомий журналіст прокоментував блокування російських соцмереж

Українська держава не може вести себе легковажно або великодушно у питанні блокування російських соціальних мереж і популярних сайтів і сервісів, які контролюються спецслужбами РФ.

Таку думку висловив відомий український журналіст Віталій Портніков у своїй колонці на "Еспресо".

"ФСБ і інші мають повний доступ до всієї інформації користувачів (в російських соцмережах - Ред.). У сучасному світі немає нічого більш цінного, ніж ця інформація, що дозволяє робити будь-які висновки і організовувати будь-які провокації", - написав Портніков.

Він нагадав, що учасників знищення малайзійського "Боїнга" було встановлено за відкритими даними в соціальних мережах, тому можна собі уявити яким ресурсом володіють російські спецслужби маючи доступ до закритих даних користувачів.

"При цьому самі росіяни прекрасно усвідомлюють вразливість інтернету - саме тому вони активно обмежують активність і держструктур, і власних чиновників і розвідників. Але ми, звичайно, повинні влаштовувати добровільний стриптиз перед Кремлем - нехай нас оцінять. І проявляти великодушність там, де потрібно поважати закон - нехай нас похвалять", - додав журналіст.

На його переконання, зберегти і захистити українську демократичну державу можна тільки, якщо вона буде ефективною і непримиренною з ворогом, а не великодушною.

"Україна у жодному разі не повинна бути Росією коли мова йде про демократію у нашій власній країні. Але щодо Росії ми повинні вести себе набагато більш жорстко і впевнено, ніж Росія щодо нас. І щодо прихильників Кремля, явних і таємних - теж. Тому що це Росія нас напала, а не ми на неї ", - написав Портніков.

Він підкреслив, що захисники "демократії" забувають, що на сході нашими сусідами не є демократичні держави.

"І якщо ми в протистоянні агресору будемо вести себе як наївна студентка - ніякої України скоро просто не буде", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше користувачі соціальних мереж різко розкритикували заяву генерального секретаря Ради Європи (РЄ) Турбйорна Ягланда, який засудив заборону в Україні низки російських соціальних мереж і сайтів.