RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні назвали ймовірний варіант деокупації Донбасу

Військовий журналіст, волонтер. офіцер запасу в оперативному резерві 95-ї бригади Мирослав Гай вважає, що окуповані території Донбасу можуть повернуться до складу України з економічних причин.

Про це Гай написав у своєму блозі на "Обозревателе".

Волонтер прокоментував заяву ватажка бойовиків "ЛНР" Потницького про те, що так звана "ЛНР" може повернутися до складу України, тільки якщо країна стане проросійською. "Немає насправді ніякої "ЛНР", вони незаконно окупували територію. Це треба розуміти. Вони можуть говорити, що завгодно", — зазначив Мирослав Гай.

Він підкреслив, що весь світ визнає ці території українськими і рано чи пізно вони повернуться до складу України.

"Як,можливо в свій час повернеться і Кубань, і Воронеж. Кубань — це теж українські території, теж взяті у нас незаконно", — заявляє Гай.

За його словами, Крим і "Л/ДНР" можуть повернуться до складу України і з суто економічних причин.

"У "ЛДНР" кормова база скорочується, відповідно вони думають про якісь запасних коліях. Для них запасний шлях — це повернення в Україну. Обов'язково це відбудеться тільки після того, як буде здано ружие, ми виженемо всі ці російські війська геть. Після того, як будуть засуджені люди, які брали участь у масових вбивствах, які протягом трьох років відбуваються в Україні", — уклав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Мирослав Гай розповів, що Росія проводить підготовку до масштабного наступу на Донбасі і розширенню окупованих територій.