RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Переговори у Мінську: Геращенко вказала на показовий зв'язок Кремля з ОРДЛО

Вимоги представників бойовиків "ДНР" і "ЛНР" на переговорах в Мінську повністю повторюють заяву представника РФ в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Бориса Гризлова.

Про це повідомила перший заступник спікера Верховної Ради України, представник України в ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вимоги Гризлова, який хоч і не був присутній на вчорашніх переговорах у Мінську, зробив заяву про необхідність оголошення Києвом загальної амністії для бойовиків Донбасу, а також надання ОРДЛО особливого статусу в складі України, повністю збігається з позицією представників "ДНР" і "ЛНР "під час обговорення звільнення українських заручників.

"Якщо ще треба підтвердження, що всі сценарії пишуться в Кремлі, а потім їх озвучують все, Кремлем уповноважені: то офіційні представники Кремля (а вчора Гризлова не було, тому не знаю, можливо він по телефону потім давав ці коментарі, або відразу передали в письмовому вигляді, щоб шантажувати Україну). Але примітно - слова екс спікера Держдуми (Гризлова - Ред.) і слова "спікерів" з ОРДЛО збігаються на 100% ", - написала Геращенко.

Він також зазначила, що представники бойовиків влаштували істерику щодо питання про амністію, зокрема, негайної амністії для себе зажадали "обмудсмена і спікери республік".

Нагадаємо, вчора, 24 травня, під час переговорів у Мінську представники бойовиків "ДНР" і "ЛНР" зірвали обговорення питання про звільнення українських заручників, які перебувають в ОРДЛО.