Влада України припустила, на кого можуть обміняти полоненого під Жолобком військового РФ

Захопленого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва може бути обміняно на одного з українських політичних в'язнів, які утримуються у виправних закладах Російської Федерації.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Єдине, в чому це може допомогти, це звільнити людей, можливо кількох або одного, які утримуються Російською Федерацією. Карпюк, Сенцов, Сущенко... Тобто будь-яка людина, яка на сьогоднішній день утримується на території РФ за політично вмотивованими злочинами", - заявив заступник міністра про можливих кандидатів на обмін.

Гримчак підкреслив, що російського військового не може бути використано для звільнення заручників, які утримуються бойовиками "ДНР" і "ЛНР". За його словами, звільнення заручників з окупованої частини Донбасу заплановано на найближчий час.

У той же час близькі Олега Сенцова слабо вірять в його обмін на російського заручника. "Таких версій вже було дуже багато за ці три роки. Кого б не брали, постійно говорили, що ось-ось, зараз поміняємо, але жодного разу, як ви знаєте, цього не сталося", - зазначила подруга українського кінорежисера Мар'яна.

Детальніше про те, як Україна може скористатися полоненим російським військовослужбовцям читайте у матеріалі "Захоплення військового РФ на Донбасі: Росія зробила Україні хороший подарунок", опублікованому на "Апострофі".