RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Розгорається скандал через серйозні проблеми з постачанням життєво важливих ресурсів бійцям АТО

У 92-й бригаді Збройних сил України розгорівся скандал навколо забезпечення 22 батальйону, який знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції під Мар'їнкою Донецької області.

Про проблеми військових розповів на свій сторінці у Facebook волонтер Юрій Мисягін. Його пост з розповіддю про тяжке становище українських військовослужбовців менш, ніж за добу було поширено близько тисячі разів і викликав великий резонанс в мережі.

Так, за словами волонтера, бійці 22-го батальйону відчувають нестачу боєкомплекту до СПГ і патронів калібру 12.7 до кулемета ДШК, запчастин до медичного автомобілю, палива і транспорту, є проблема доставки продуктів і води, а також поставками лісу і будівельних матеріалів для будівництва укріплень . Крім того, бійці батальйону до сих пір не отримали річну військову форму.

"Після скандалу, що розгорівся розгляду зі слів бійців комбату і ротного винесли догани, погрожують відвести їх з позицій в тил, повезли для свідчень у комендатуру, крики, мати", - написав волонтер після того, як на його інформацію звернуло увагу командування 92-ї бригади і ВСУ.

Пізніше Мисягіну, за його словами, зателефонував комбриг 92-ї бригади і розповів, що доган ніхто нікому не виносив, а 22-й батальйон забезпечений всім, ніж належить.

Волонтер також повідомив, що в 92-у бригаду направлено комісію Міністерства оборони, яка перевірить інформацію про погане забезпечення бійців АТО.

Нагадаємо, раніше керівник Центру підтримки аеророзвідка Марія Берлінська розповіла "Апострофу" про відсутність державної підтримки в організації авіаційної розвідки в зоні АТО.