RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто і як відновить лад у Донецьку після звільнення від бойовиків ДНР

Саме мешканці Донецька, які зберегли лояльність Україні зможуть навести лад в місті після його звільнення.

Таку думку висловив відомий волонтер з Донецька Леонід Краснопольський в інтерв'ю "Апострофу".

"Наші, донецькі тільки влітку (2014 року, - ред.) почали йти воювати. До цього сиділи, чекали. Думали, обійдеться... Зате зараз, коли Донецьк звільнимо - хто, як не донецькі, наведе там лад? А вони туди зайдуть! І ми, як ніхто, знаємо, хто там що робив, хто яким поліцаєм був, хто стріляв, а хто - ні", - заявив волонтер.

За його словами, всі злочинні дії терористів та їхніх поплічників на окупованій частині Донбасу фіксуються проукраїнськи налаштованими мешканцями регіону.

"Звичайно. У Олени (померлої знайомої Леоніда Краснопільського з Донецька, про яку він розповідав у першій частині інтерв'ю, - ред.), он подивіться, скільки на сторінці всього... А є цілі хмари. У неї кілометри постів, сотні папок з інформацією про ватниках, донецьких поліцаях", - підкреслив волонтер.

У той же час, Краснопольський зазначив, що намагається не поширюватися на тему терористів з ДНР ", оскільки його батьки продовжують жити у Донецьку.

"І до них вже приходили. Все обійшлося. Це було як раз восени 2016- го. До них додому прийшли. У мене батьки дуже старенькі вже, тому їх просто полякали трохи - і все", - розповів волонтер.

Детальніше про облаштування окупованої частини Донбасу після його звільнення читайте в інтерв'ю Леоніда Краснопільського "Є люди, які наведуть лад в Донецьку після його звільнення - волонтер з Донбасу", яке опубліковано на "Апострофі".