RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Від Мордора в Європу: російський журналіст дав оцінку масовим протестам на Майдані

Російський журналіст Аркадій Бабченко, який неодноразово критично висловлювався про політику Кремля та агресію РФ в Україні, дав оцінку масовим протестам на Майдані восени-взимку 2013-2014 років.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу" під час візиту до Києва.

"Головну справу зроблено. По-перше, скинутий злодій, який намагався узурпувати владу. По-друге, це була дійсно Революція Гідності, а не ковбасна революція, що дуже важливо. По-третє, розгорнутий вектор розвитку країни: від Мордора в Європу. Це найважливіша подія, яка сталася, решта – деталі та нюанси. Можна сперечатися. Десь гірше, десь краще, але не все вийшло так, як уявлялося. Але головне сталося – обраний вектор розвитку України", - сказав Бабченко.

Коментуючи ситуацію, коли багато українців досі їздять на заробітки в РФ, а повноправне членство в ЄС Україні поки не світить, він зазначив: "В Україні, я так розумію, багато совка, і він, безумовно, тягне її назад. Швидкість реформ падає – неможливо весь час жити в режимі Майдану, реформування – люди втомлюються і хочуть працювати й заробляти гроші. І найголовніше – війна. Це все може загальмувати та розгорнути, але я в цьому сенсі оптиміст і думаю, що врешті-решт все вийде".

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі": Путін припинить вторгнення в Україну, а його режим впаде за рік-два за однієї умови - Аркадій Бабченко.