RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Окупація Криму: журналіст вказав на серйозну законодавчу проблему щодо зрадників України

Україна робить велику помилку, не артикулюючи найважливіші для населення питання, які постануть в період деокупації півострова.

Про це заявив заступник генерального директора єдиного кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаев в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, у Києва має бути виразна політика щодо Криму після його повернення до складу України.

"Всі повинні знати, що там буде. Всі повинні знати, хто колаборант, а хто ні. Я, наприклад, не знаю, глава сільради - колаборант чи ні? Його просто місцеві жителі вибрали або ж він - колаборант, який здає місцевих жителів в ФСБ? " - зазначив журналіст.

Він констатував, що до сих пір навіть не позначено злочин, за яке судитимуть або вражати в правах, люструвати потім

"Ось начальник відділу освіти - змінив присяги чи ні? До якогось моменту ці посади не рахуються політичними? А вчитель? Директор школи - зрадник чи хто? Хто мені відповість на це питання? Я не знаю. За міжнародними нормами - не зрадник" , - продовжує Муждабаев, підкресливши, що кримчани чекають подібного рішення України.

"Таке враження, що всі гілки влади зараз залягли, лежать і озираються по боках: забудуть про Крим зовсім чи ні? Якщо забудуть зовсім - то й добре. І все не буде свербіти, і у нас проблем менше... Але не забудуть . Ми не дамо їм спати. І досить людей крім нас ще в Україні, які не дадуть їм спати. Нехай ніхто навіть не сподівається", - підсумував журналіст.

Детальніше про ситуацію в окупованому Криму і перспективи його повернення в сотсав України читайте в матеріалі "Тему Криму штучно замовчують, все більше людей вважає, що нас продали - Айдер Муждабаев", який опубліковано на "Апострофі".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: