RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Журналіст розповів, як через РФ протести в Україні перетворилися на загрозу для країни

Через російську військову агресії проти України у нашій країні поки неможливі масштабні акції протесту проти чинної влади.

Таку думку висловив відомий український журналіст Роман Цимбалюк в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, Росія створила таку ситуацію, за якої в Україні таких Майданів, як раніше, вже не буде, оскільки кожен громадянин України прекрасно розуміє, що в країні має бути верховний головнокомандувач.

"І не важливо, яке у нього прізвище, але це має бути людина, який буде мати повне легітимне право давати накази армії стріляти на ураження. Таку ситуацію допускати більше не можна, адже якщо буде півгодини безвладдя, російські знову будуть захоплювати українські території і буде як з Кримом", - заявив Цимбалюк.

На його думку, окупація Криму Росією стала можлива саме тому, що в Києві не було верховного головнокомандувача.

"Тому мені не здається, що суспільство зараз може спалахнути. На жаль, українська влада цим і користується, тому громадянське суспільство має на неї тиснути, щоб вона знала, що красти - погано і за це буде відповідальність", - додав журналіст.

Читайте також повний текс інтерв'ю "Через Росію в Україні вже не буде таких Майданів, як раніше - журналіст Роман Цимбалюк".