RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Відомий волонтер дав оцінку чуткам про таємний "договірняк" щодо війни на Донбасі

Підстав говорити про домовленості президента України Петра Порошенка з керівництвом Росії щодо Донбасу немає, хоча українська влада, мабуть, зацікавлена у затяжній війні.

Таку думку висловив відомий волонтер, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега в інтерв'ю "Апострофу".

"Чесно кажучи, я далеко не фанат нашого президента. Мені здається - це моя особиста думка - що у нього є свої певні фінансові інтереси, є корупційні моменти, за якими до нього є великі питання... Але я не вірю в історію про зливі Україна росіянам, про таємне договірному матчі. Тому що, якби він був, ознаки цього договорняка були б значно сильніше ", - заявив волонтер. .

За його словами, українська влада, можливо, в якійсь мірі зацікавлена у тривалій війні, але у той же час Україна не має сил і засобів, щоб силовим шляхом звільнити окуповану частину Донбасу - при серйозних успіхах ВСУ туди знову увійдуть російські війська.

"Так, ми зараз значно сильніше, ніж в 2014 році. Якщо ми підемо в наступ по всьому фронту, у нас будуть успіхи. Але, боюся, з тією кількістю сил і засобів, які є у нас зараз, ми можемо просто отримати наступний Іловайськ ", - зазначив Дейнега.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Україна зможе звільнити Донбас, якщо відбудуться три речі - волонтер Віталій Дейнега", яке опубліковано на "Апострофі".