RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Владі України вказали на суттєві недоробки, які призводять до високої смертності на дорогах

Україна має взяти на озброєння європейський досвід боротьби зі смертністю на дорогах, який складається з кількох конкретних кроків.

Таку думку висловив президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, у Європі рекомендують призначити відповідальну особу, яка б персонально відповідало б за рівень смертності і травматизму на дорогах.

"Друге, що вони рекомендують - об'єднати зусилля держави, бізнесу, неприбуткового сектору, науковців, експертів, оскільки поліція самостійно не може впоратися з цією проблемою. Це вже видно сьогодні. Тому що тема багатогранна: зачіпає дуже багато чинників, які впливають на її рішення . Не може сьогодні поліція цими факторами управляти. Тільки об'єднавши зусилля, ми можемо якось цього домогтися ", - заявив Берлін.

Третя рекомендація - має бути збудовано стабільне і повне фінансування цієї проблеми.

"Начебто у Україні ці проблеми сьогодні ніби зрушили з мертвої точки, і вони починають вирішуватися. Міжнародний досвід свідчить, що є три чинники, які впливають на рівень смертності та травматизму - людина, автомобіль, дорожня середу. І ось цими всіма факторами необхідно займатися паралельно ", - підсумував експерт.

Читайте також повний текст інтерв'ю Михайла Берліна "На дорогах буде більше смертей, ніж в АТО, поки влада не зрозуміє одну проблему - експерт з безпеки".