RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Всі втечуть: з'явився сумний прогноз по життю на окупованому Донбасі

Відчай і розчарування жителів окупованих територій Донбасу, які виявились "непотрібними" Росії, призведе до поступової еміграції звідти більшості населення.

Про це розповів донецький журналіст і блогер Денис Казанський в інтерв'ю "Апострофу".

На його думку, люди на окупованих територіях втратили практично всі можливі громадянські права.

"Це така абсолютно депресивна територія, населена безправними людьми. Причини їх відчаю зрозумілі: вони не впливають на події навіть в рамках своєї псевдодержави, вони не впливають ні на що. У них немає можливості вибирати місцеву владу, немає виборів навіть мерів міст, там призначають цих фейковий "мерів"", - розповів блогер.

Те ж стосується і бізнесу і, в загальному, шансів на стабільне життя, зазначив наш співрозмовник.

"Будь-який бізнес, право власності нічого не варто. Прийшли люди зі зброєю, забрали, "націоналізували" - і все, ти не маєш бізнесу. Ринки забрали, заводи забрали, шахти забрали, супермаркети забрали, якісь окремі магазини у когось позабирали, у когось не забрали - там далі хто як домовиться. І там ніхто насправді ні від чого не застрахований. Кожен завтра може стати ніким, втратити все. Звичайно, жити в таких умовах, як би ти не любив Росію, - це вічний стрес", - охарактеризував ситуацію журналіст.

Блогер зазначив, що більшість людей просто не зможуть терпіти таку ситуацію.

"Люди просто-напросто втечуть з цієї території. Всі більш-менш здорові молоді люди з ініціативою, які чогось хочуть, втечуть. Хто в Україну, хто в Росію, але жити в такій Абхазії без мандаринів і без гір - це дуже сумно. Я б такої долі нікому не побажав", - розповів Казанський.

Детальніше про настрої жителів ОРДЛО, лідерів бойовиків і деокупацію Донбасу читайте в інтерв'ю Дениса Казанського "Апострофу" На Донбасі ненавидять ДНР-ЛНР, а щодо любові до України потрібно бути реалістами.